معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی گفت: در پی پیگیریهای بهعملآمده توسط این وزارتخانه و رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، موقتاً قطع برق چاه موتورهای کشاورزی لغو شده است و به جد پیگیر هستیم این مهم ادامه داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس از بردسکن، شاهپور علایی مقدم در حاشیه برگزاری همایش ملی پسته در بردسکن در گفتوگو با خبرنگاران، ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این همایش ملی در بردسکن اظهار کرد: وزارت نیرو باید تدابیری را داشته باشد که به جای قطع برق چاه موتورهای حوزه کشاورزی که با سفره مردم سروکار دارد، برق یک فروشگاه را موردتوجه قرار دهد.
وی افزود: مصرف برق حوزه کشاورزی چندان زیاد نیست؛ لذا باید وزارت نیرو این بخش اقتصادی را که مصرف برق آن برای تزئینات نیست بیشتر نگاه کند.
علایی مقدم با بیان این که کشاورز باید بهرهوری اقتصادی داشته باشد، گفت: این بهره وری، امکانپذیر نیست مگر با تولید بیشتر که تولید بیشتر موجب صادرات و ارزآوری بیشتر برای کشور خواهد بود.
اصلاح الگوی کشت از طرح های مهم دولت
وی اصلاح الگوی کشت و کشاورزی قراردادی را از طرحهای مهم دولت برای ارتقای جایگاه کشاورزی به ویژه در محصولات اساسی و استراتژیک نام برد و افزود: با عملیاتیشدن این روش که از برنامههای وزارتخانه است دغدغههای کشاورزان پایان مییابد.
علایی مقدم بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی، کشت قراردادی را بهعنوان راهکار نهایی و جلوگیری از فساد، ضرر و زیان محصولات کشاورزی، مقابله با واسطهگری و افزایش درآمد کشاورزان معرفی کرده و اجرای آن را در سال جاری با گندم و کلزا کلید زده است.
وی با اشاره به همایش ملی پسته در بردسکن افزود: برگزاری این همایش منجر میشود تا نسبت به بالابردن بهرهوری توجه گردد.
معاون برنامه وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشاورز ما در ایران وقتی موفق است که بداند در زنجیره تولید قرارداد و بداند که دسترنج او در پایان کار بدون دغدغه در مسیر بازار فروش و صادرات قرار دارد، افزود: وقتی تولید یک محصول بالا باشد، صادرات بهخوبی انجام می شود و از این لحاظ، ارزآوری برای کشور خواهد داشت که این مهم، ضمن بالابردن اقتصاد خانواده به اقتصاد کشورمان نفع میرساند.
وی خطاب به کشاورزان گفت: کشاورز نباید پیش از اینکه بازار مصرف محصول خود را شناسایی کرده باشد بذر را در خاک کند؛ لذا باید با شناخت بازار در مسیر زنجیره تولید که قرار میگیرد، اقدام به کشت محصول کند و در این راه وزارت جهاد کشاورزی با برنامههای در کنار کشاورز خواهد بود.
وی ارزیابی دنیا از تولید یک محصول را عملکرد کشاورزی با میزان تجارت کشاورزی آن نام برد و افزود: برگزاری این همایشها برای بیان تبادل نظر تجربیات است که بهرهوری را در راندمان تولید باید افزایش دهد.
خراسان رضوی، دومین تولید کننده پسته در کشور
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: استان خراسان رضوی را با سطح زیر کشت ۷۸ هزار هکتار پسته بارور، مقام دوم را بعد استان کرمان دارد بردسکن با ۱۴ هزار هکتار سطح زیر کشت و ۱۶ هزار تن تولید پسته از شهرستانهای دارای حرف در استان خراسان رضوی است؛ لذا باید مراکز تحقیقات و محققین این حوزه در راستای بالابردن راندمان تولید که در مقایسه با دنیا خیلی عقب هستیم کار کنند.
وی پسته را یک محصول اصیل ایرانی ذکر کرد گفت: سطح میانگین برداشت محصول در خراسان رضوی در حال حاضر ۹۰۰ کیلوگرم در واحد سطح است. اگر مقدار ۲۰۰ کیلوگرم بر میزان برداشت محصول اضافه کنیم، میتوانیم در یک برنامه ۵ ساله هم راندمان آب وهم تولید را بالا ببریم و دستاورد بزرگی برای کشور خواهد بود.
گفتنی است همایش ملی پسته بردسکن به مدت دوروز در محل سالن خاتم الانبیا (ص) بردسکن در جریان بود که در این مدت بهره برداران عرصه پسته از بردسکن و مهمانانی از ۱۰ استان کشور شرکت داشتند و با آخرین دستاورد های تحقیقی وترویجی دراین عرصه آشنا شدند.
رونمایی از تمبر این همایش و گشایش نمایشگاه دستاورد های این حوزه از برنامه های دو روز همایش ملی پسته در این شهرستان بود.
پایان پیام/
۷۰۰۵۰